Marinika Tepić, a Szabadság és Igazságosság Pártjának alelnöke úgy nyilatkozott szerdán az ellene irányuló fenyegetésekre, hogy „Nincs az a kalapács, amivel őt meg tudnák állítani”.

Egy ismeretlen személy a belgrádi Dragiša Mišović kórház falán azt üzente Marinika Tepićnek, hogy kalapácsot érdemel a fejébe (Mariniki Tepić u glavu čekić), majd a fenyegetés mellé azt írta „Éljen Vučić!”

„Ez az ő üzenetük arra, hogy én nem állok le. Fenyegetnek, mert felhívom a közvélemény figyelmét arra, hogy kínozzák a betegeket, a haladók vállalatai pedig jól keresnek azokon. Mivel nincs megfelelő válaszuk, ezért kalapácsot szánnak nekem” – mondta a politikusnő.

Hozzátette olyan légkörben élünk, amikor a szabadon gondolkodó személyeket megfélemlítik.

„A kisebb közösségekben ezek miatt az emberek elveszítik a munkájukat, az egzisztenciájukat. Én azért vagyok célpont, mert nem engedem, hogy feledésbe merüljön minden hazugág, lopás, gőgös viselkedés, hogy a vezetőség megússza mindezeket a cselekedeteket és mindazt úgy, hogy megaláz mindenkit, aki nem tapsol ennek a rendszernek üzeni Marinika és hozzáteszi: nincs visszaút!

Marinika Tepić, a Szabadság és Igazságosság Pártjának alelnöke (Fotó: Dragan Mujan/Nova.rs)