Hétfőn 0 órakor lépett életbe a szerb kormány határozata, amely szerint a külföldi állampolgárok csak negatív PCR-teszttel léphetnek be az országba, azokra a szerb állampolgárokra, akik teszt nélkül szeretnének belépni, pedig tíz nap karantén jár.

Korábban többen is abban bíztak, hogy december 21. után is át lehet majd menni Magyarországra 24 órára és a 30 kilométeres határsávon belül maradva, mivel ez a magyar rendelkezés már egy ideje érvényes. Akik így gondolták, őket el kell szomorítanunk, mert ma reggel több határátkelőhelyen is jelezték a szerb rendőrök, az, aki átmegy és nem rendelkezik PCR-teszttel vagy magyarországi munkáltatói igazolással, hazafelé tíz nap karantént kap.

Ebben nincs semmi meglepő, mert a szerb határozat pontosan ezt tartalmazza, igaz, többen is megpróbálták félremagyarázni a dolgokat, ami abból állt, hogy napokon át hitegették az embereket, hogy Szerbiából át lehet menni Szegedre vásásrolni, és utána gond nélkül haza lehet jönni.

Kihangsúlyozzuk, ez nem működik, ne induljon útnak senki, akinek nincs magyar munkáltatói igazolása vagy negatív PCR-tesztje, mert ha így tesz, akkor hazafelé a szerb határőr tíz nap karanténra kötelezi majd.

Illusztráció (Fotó: archív)