Gyászol a szerbiai labdarúgás: negyvenkilenc éves korában elhunyt Szabó Zoltán, a Topolyai Sport Club edzője, aki játékospályafutás alatt a belgrádi Partizant is erősítette.

A szerb sajtó információi szerint Szabó Zoltán szívinfarktusban hunyt el. Mivel a TSC több játékosának is pozitív volt a koronavírustesztje, Szabót is többször tesztelték, de nem mutatták ki nála a koronavírus jelenlétét.

Szabó 2017 óta ült a topolyai együttes kispadján, s a csapat az ő vezetésével harcolta ki a Szerb Szuperligába jutást, ahol az első idényben 59 pontot gyűjtött, s a negyedik helynek köszönhetően kijutott az európai kupaporondra. Az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában egy örökké emlékezetes mérkőzésen 6:6-os döntetlent játszottak a román FCSB-vel (korábban Steaua), amely a tizenegyesek biztosabb értékesítésével győzte le a topolyai együttest.

Szabó korábban az újvidéki Proleter, a Jagodina, a kúlai Hajduk és a zombori Radničkit is vezette.

Játékosként megfordult a kúlai Hajdukban, az újvidéki Vojvodinában, amely színeiben 114 meccsen lépett pályára, majd szerepelt a belgrádi Partizanban is. Játszott a dél-koreai Suwonban, valamint a japán Fukuokában is, Magyarországon a Zalaegerszeg színeiben lépett pályára tizenkét találkozón, utána pedig a ciprusi AEK, majd az apatini Mladost és a belcsényi Cement játékosa volt.

A szolgáló úriember csöndben távozott