A Szabadkai Közegészségügyi Intézet szombat reggeli adatai szerint az elmúlt 24 órában az észak-bácskai körzetben 145 új fertőzöttet azonosítottak. A legtöbb új esetet, 126-ot Szabadkán regisztrálták. Topolya község területéről 13, Kishegyesről 6 pedig új fertőzöttet azonosítottak.

A szabadkai Közkórház közleménye szerint az elmúlt 24 órában az intézmény légzőszervi covid-rendelőjében 68 páciens jelentkezett vizsgálatra, közülük 27-et tartottak bent kórházi kezelésen, 18 beteget pedig hazaengedtek, ők a továbbiakban házi karanténban lábadoznak.

A Közkórház covid-osztályán jelenleg 179 beteget ápolnak. 20 koronavírusos beteget kezelnek az intenzív osztályon, közülük 13-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

Azok a szabadkaiak, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit észlelik (láz, torokfájás, köhögés, mellkasi fájdalom, légzési nehézség, a szaglás és ízlelés érzékének elvesztése) a Harambašić, vagy a Kumičić utcai covid-ambulanciák egyikében kérhetnek orvosi segítséget bármelyik nap 7 és 22 óra között.

A szabadkai Városháza (Fotó: SZMSZ/Tóth Imre)