Pénteken reggel 7 óra 30 perc körül kigyulladt Szenttamáson a Dubrovnik utca 66-os szám alatti családi ház, amelyben egy férfi élt négy kiskorú gyermekével. A tűzoltóság rövid időn belül a helyszínre érkezett, és három tartálykocsival azonnal hozzálátott az oltáshoz.

Az öt tűzoltó munkáját sokban hátráltatta az időközben leszakad mennyezet, továbbá az erős szél, hiszen fennált annak a veszélye, hogy a lángok átterjednek a szomszédos házakra és épületekre. A tüzet végül 3 óra alatt sikerült eloltani, de az erős szél miatt egy tűzoltókocsi továbbra is ügyeletben van – olvasható a szenttamas.rs helyi hírportálon.

A tüzet a kigyulladt kémény okozhatta, a rendőrség és a helyszínelők megkezdték az eset kivizsgálását.

A család nagyon nehéz anyagi körülmények között él, jó ideje a Szociális Központ nyilvántartásában vannak. A tűzeset után a helyszínre látogatott Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere, Biserka Veselinović, a Szociális Központ igazgatója, valamint Žuća Maradona, humánus szenttamási polgár, aki azonnal felajánlotta, hogy a minden nélkül maradt gyermekek számára meleg téli holmit, ruhaneműt vásárol, amit pár órán belül meg is tett.

A tudósítás szerint a Szociális Központ munkatársai ideiglenesen megoldották a család lakhatását, a téli ruhanemű mellett pedig néhány hétre elegendő élelmiszerrel, valamint higiéniai szerekkel látták el őket.

lakhatatlanná vált a ház (Fotó: Paraczky László/szenttamas.rs)