Slavica Đukić Dejanović a Szerbiai Szocialista Párt alelnöke, volt egészségügyi miniszter ma azt találta mondani, hogy Szerbiában a polgárok nem fizetnek az egészségügyi ellátásért – írja a 021.rs.

A politikus valószínűleg megfeledkezik arról a nem kis összegről, amelyet minden szerbiai munkavállalótól havonta von le a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap.

Đukić Dejanović arra reagált, miszerint Szerbiában sokan azon a véleményen vannak, hogy a koronavírus-fertőzés miatt háttérbe szorulnak a más betegséggel küszködők, és nem kapják meg a megfelelő ellátást.

„Amikor ilyen krízishelyzet van, hogy napi 6.000 új fertőzöttet és 55 halálos áldozatot jegyzünk, minden országban kissé háttérbe szorul a többi beteg. A covid-rendszer nagyon megterhelt, de mi is az igazság?  Tudják, itt soha, senki nem fizetett az egészségügyi ellátásért“ – mondta a szocialista politikus a Newsmax Adria hírportálnak.

Amikor az újságíró csodálkozva kérdezett rá, hogy miért mond ilyeneket, amikor a munkavállalók minden hónapban fizetnek ezért a szolgáltatásért, még egy igen érdekes magyarázattal állt elő. Azt mondta, otthonról kell dolgozni, hogy ne betegedjünk meg, így pedig a költségvetés is jól jár.

„A Köztársasági Egészségbiztosító Alap – amely úgy működik, mint egy bank – pénzeli a betegek gyógyítását. Tehát, amellett, hogy az egészségügyi rendszernek jól szervezettnek kell lennie, minden egyénnek arra kell figyelnie, hogy ne betegedjen meg, hogy ne kelljen orvosi ellátást kérnie. Ezért kellene, akinek csak lehet, otthonról dolgoznia. Így lehetne legjobban feltölteni az államkasszát és a Köztársasági Egészségbiztosítási Alapot, amelyet sokan 30 éven át fizettünk. Ennek köszönhetően tud az egészségügyi rendszer jól funkcionálni, így tudjuk megvásárolni a megfelelő gyógyszereket, felszereléseket, amelyek elengedhetetlenek a jó minőségű ellátáshoz” – fejtette ki véleményét Slavica Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović (Fotó: 021.rs)