Nagykikinda területén a hivatalos adatok szerint több mint 1.100 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván – írja az RTV honlapja.

Az Észak-bánáti városban hétfőn rendkívüli helyzetet vezettek be a fertőzöttek nagy száma miatt.

Rendkívüli helyzetet hirdettek Nagykikindán

„A rendkívüli helyzet bevezetésével bővült a helyi válságstáb mozgástere. Gyorsabban tudunk reagálni bizonyos eseményekre, erre pedig igencsak szükség lesz az elkövetkező napokban, mert úgy néz ki, hogy tovább nő a fertőzöttek száma“ – mondta az RTV-nek Miroslav Dučić a városi tanács, illetve a helyi válságstáb tagja.

A nagykikindai kórházban jelenleg 53 koronavírusos beteget ápolnak, 40-en vannak súlyos kórképpel az intézményben. Az elmúlt egy hét folyamán 9 beteg hunyt el, akik valamilyen krónikus betegséggel is küzdöttek. Egy 15 éves fiút is koronavírus-fertőzéssel kezelnek.

„Észrevehető, hogy főleg olyan páciensek kerülnek be a kórházba, akik korábban enyhe tünetekkel rendelkeztek és otthon lábadoztak, most viszont súlyosbodott az állapotuk, így bekerültek az intézménybe” – mondta dr. Mirko Stojisavljević, a Nagykikindai Közkórház igazgatója, aki arra is kitért, hogy az elmúlt napokban két beteg is lélegeztetőgépen volt, de állapotunk javult, így már nincs szükségük mechanikai lélegeztetésre.

Illusztráció (Fotó: RTV)