Pénteken számoltunk be a tűzesetről, amelyben az adai Bálind család háza rongálódott meg. Ezen kívül történt még egy lakástűz Adán, amely a község zárt Facebook-csoportjából nem került ki a nyilvánosság elé.

A tűz, amelyben a ház összes helyisége megrongálódott Szalai Mária családi házában történt a József Attila utcában. A ZACC – Ada község közéleti kávézója elnevezésű Facebook-csoportban ismerősök bejegyzésében olvashattunk arról, hogy a családi házban az összes bútor, személyes tárgy megégett, használhatatlan lett.

Az idős néni a családjánál lakik ideiglenesen, elmondásuk szerint még mindig sokkos állapotban van az események után, nem tudott lapunknak nyilatkozni.

A család új bútorokra gyűjt az idős néninek. „Ha esetleg valakinek van olyan bútora vagy egyéb berendezési tárgya, amelyet régóta nem használ, és nem tud vele mit kezdeni, Mária örömmel és köszönettel fogadná a javítások és újjáépítés után” – áll a közösségi hálón közzé tett felhívásban.

Az is megtudtuk, hogy az adaiak már megkezdték a felajánlásokat: „Hihetetlen mennyi jóindulatú ember vesz bennünket körül” – üzeni Mária rokona.

Aki teheti segítsen, keressék a néni fiát Szalai Árpádot a 063/8664107-es telefonszámon.

Illusztráció