Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter pénteken kijelentette, hogy szorgalmazza az internetes anonimitás felszámolását, mivel Aleksandar Vučić számos fenyegetést kapott a közösségi oldalakon keresztül.

A tárcavezető a Pink Televízió műsorában arról beszélt, hogy törvénybe kellene foglalni, hogy a közösségi oldalakon a pontos személyes adatok megadása nélkül ne lehessen fiókot nyitni.

– Az anonimitás oda vezetett, hogy a közösségi oldalakon hatalmas utálatosságokat irkálnak. Amíg az interneten nem lesz megszüntetve a névtelenség, addig ez folytatódni fog – húzta alá a miniszter.

Aleksandar Vulin hozzátette, a Vučić ellen irányuló fenyegetésekkel az ügyészeknek és az igazságszolgáltatásnak foglalkoznia kell, mert mint fogalmazott, a Vučić elleni gyűlölet olyan méreteket öltött, ami miatt olyan légkör uralkodik, hogy az elnököt és a családját is meg akarják ölni.

A szervezett bűnözés elleni harccal kapcsolatosan a miniszter elmondta, hogy az elmúlt időszakban öt gyilkosság történt, és mind az öt esetet felderítették.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter (Fotó: Archív)