A szerdán elhunyt Diego Maradona ravatalát Buenos Airesben az elnöki palotánál állították fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön napközben – adta hírül a nemzetisport.hu.

A szurkolók hosszú sorokban érkeznek a ravatalhoz, legtöbben mezt, klubzászlót dobnak a koporsóra, s rendre skandálják a szerdán 60 évesen elhunyt klasszis nevét.

A Clarín szerint az elnöki palota előtt a kapuk megnyitása után nem sokkal egy kisebb csoport összetűzésbe keveredett a rendőrökkel, ám ezt leszámítva fegyelmezetten, rendben zajlanak az események.

Argentína köztársasági elnöke, Alberto Fernández háromnapos nemzeti gyászt hirdetett és Twitter-bejegyzésében búcsúzik a világbajnok labdarúgótól.

„Eljuttattál minket a világ tetejére. Rendkívül boldoggá tettél minket. Te voltál a legnagyobb mindenki közül. Köszönöm, hogy léteztél, Diego. Egy életre hiányozni fogsz.” 

A Boca világhírű stadionjában, a La Bombonerában, amelyben játékosként az 1981–1982-es idényben, valamint 1995 és 1997 között szerepelt, szerda este csak Maradona páholyában égett a lámpa.

Óriási veszteség (Fotó: AFP)