December másodikára tiltakozó megmozdulást jelentettek be a szerbiai utazási irodák, vendéglátósok, szabadúszók és zenészek. A közlemény szerint a pénzügyminisztrérium épülete előtt tiltakoznak majd nehéz helyzetük miatt – írja a 021.rs.

A szerbiai gazdasági szereplők, főleg a kisvállalkozások már hosszabb ideje próbálnak meg tárgyalásokat kezdeményezni a járványhelyzet miatt kialakult kedvezőtlen gazdasági folyamatokról az illetékes minisztériumokkal, egyelőre sikertelenül.

Sokak szerint téves az a politika, hogy az állam külföldi nagyvállalkozókat támogat, míg a szerbiai kisvállalkozások lassan kilátástalan helyzetbe kerülnek, ezért szervezik a tiltakozó megmozdulást.

Követeléseik között szerepel a veszélyeztetett ágazatok támogatása, az adók és járulékok csökkentése és „a különféle állami felügyelőségek általi zaklatás“ leállítása.

A tiltakozó megmozdulás december másodikán, szerdán 12 órakor veszi kezdetét. A szervezők minden résztvevő figyelmét felhívták a hatályos egészségügyi szabályok betartására, valamint külön megkérték a politikai pártok képviselőit, hogy ne vegyenek részt az eseményen.

Illusztráció (Fotó: 021.rs)