Egy szervezett rendőrségi akció részeként szerdán mintegy kétszáz menekültet szállítottak el Szabadkáról. A Subotica.com tudósítása szerint a menekülteket az utcáról és a környező erdős területekről gyűjtötték össze. A portál beszámolójából az is kiderült, hogy az akcióban részt vett az önkormányzat és a Menekült és Migrációügyi Biztosság is. A négy autóbusz a dél-szerbiai Preševóba szállította a menekülteket.

A rendőri egységeket, amelyekre a feladatot bízták, szerda reggel meglátogatta Aleksandar Vulin, Szerbia belügyminisztere, Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója, valamint Vladimir Cucić menekült- és migrációügyi biztos is.

– Egyetlen egy migráns sem tartózkodhat a befogadó központon kívül engedély nélkül. A táborokban egészségügyi ellátást biztosítanak a számukra, s aki engedély nélkül távozik onnan, megszegve Szerbia törvényeit, szembe találja magát az igazságszolgáltatással – mondta Vulin, aki hozzátette, a rendőrség gondoskodik arról, hogy a polgárok megszokott, mindennapi életét semmi se veszélyeztesse.

A szabadkai akció (Fotó: subotica.com)