Predrag Kon epidemiológus, a köztársasági válságstáb tagja kijelentette, hogy a stáb ma 13 órakor kezdődő ülésén tárgyalnak majd a jelenlegi járványhelyzetről és az eddigi rendelkezések eredményeiről, de azokról a javaslatokról is, amelyeket a legutóbbi ülésen nem fogadtak el – írja a 021.rs.

Kon szavai szerint az online oktatásra való áttérésről van szó.

„Erről biztosan tárgyalunk majd, de hogy milyen döntés születik, előre nem lehet megmondani“ – mondta a járványügyi szakember az RTS műsorában.

Kon szerint az egyetlen jó hír a járvánnyal kapcsolatban, hogy Belgrádban csökken a fertőzöttek száma. Míg korábban nagyjából a Szerbiában újonnan megfertőződöttek fele került ki a fővárosból, most kevesebb mint egyharmada. Gondot okoz viszont a kórházi ápolást igénylők magas száma.

Szerdán ismét összeül a köztársasági válságstáb, újabb szigorítások jöhetnek

Az epidemiológus szerint az ebben a helyzetben az embereknek úgy kellene viselkedniük, mintha szükségállapot lenne érvényben.

„Miért nem mondhatjuk a polgároknak, hogy a 65 évnél idősebbek maradjanak otthon? Kerüljék a személyes találkozásokat, főleg az olyan személyek közelségét, akik fertőzöttel álltak kapcsolatban, még ha közeli rokonról van is szó. Őrizzék meg egészségüket” – mondta Kon, aki szerint a következő két hét mutatja majd meg, milyen eredményeket hoznak a korlátozó intézkedések.

Predrag Kon (Fotó: archív)