A válságstáb szerdai ülésén az oktatási intézetek további munkájáról hoztak többek között döntéseket. Emellett szó volt még más intézkedésekről is, amelyek javíthatnának az aggodalomra okot adó járványügyi helyzeten. Branislav Tiodorović epidemiológus szerint nincs szükség kijárási tilalom, sem szükségállapot bevezetésére. A köztársasági válságtörzs tagja arról is nyilatkozott, a következő napokban derül majd ki, hogy a határátkelőkön bevezetésre kerülnek-e speciális felügyeleti és ellenőrzési intézkedések.

„A már bevezetett intézkedések után megnézzük mi történik esténként Belgrádban és más városokban, és látni fogjuk, hogy a legtöbb ember tisztában van a veszélyekkel és kockázatokkal, hogy mi történik akkor, ha az intézkedéseket nem alkalmazzák. Az ad reményt és jó kilátásokat, hogy le tudjuk küzdeni ezt a járványt ” – nyilatkozta Tiodorović a Szerbiai Rádió és Televízió hírműsorában. Hozzátette, ki kell tartanunk ezen a héten és az utána következőn, december 4-én vagy 5-én várhatóan már nem fog emelkedni a fertőzöttek száma.

Elmondta két napon belül az is ki fog derülni, hogy a határátkelőkön az előttünk álló ünnepek előtt bevezetnek-e további intézkedéseket, és ha igen akkor mire kell számítanunk.

Újabb intézkedéseket vezethetnek be a határátkelőhelyeken az ünnepek előtt (Fotó: Getty Images)