A mintegy háromezer szociális munkás, akik a magánkézben lévő szociális intézményekben dolgoznak – az állami szektorban dolgozókkal ellentétben – nem kaptak az államtól tízezer dináros egyszeri juttatást, annak ellenére, hogy a járvány alatt ők is 24 órás küzdelmet folytattak a vírus elleni harcban. Azokban az idősek otthonában, amelyek magánkézben vannak, de van működési engedélyük a minisztériumtól, mintegy kilencezer lakó található.

Nincs szükség arra, hogy ily módon elutasítottnak és megkülönböztetettnek érezzék magukat, amikor az állami szektorban dolgozó kollégáikhoz hasonlóan márciustól napjainkig teljes mértékben elkötelezettek a munkájuk iránt – mutat rá a novosti.rs forrása.

A szerb kormány 1,55 milliárd dinárt különített el az egészségügyi- és szociális munkások egyszeri tízezer támogatásának kifizetésére, ahhoz pedig, hogy a magánkézben lévő idősek otthonaiban foglalkoztatottak is megkapják a támogatást, még 30 millió dinárra lenne szükség, ami nem terhelné meg jelentősen a költségvetést – állapítja meg a novosti.rs.

Illusztráció