Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár kijelentette, hogy Vajdaságban a járvány aggasztó méreteket öltött, a kórházakban pedig már alig van hely, és egyre több egészségügyi dolgozó fertőződik meg – írja az RTS honlapja.

Gojković adatai szerint a tartományban mintegy 1.400 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A legtöbb fertőzöttet továbbra is Újvidéken regisztrálják, de Nagybecskereken is súlyos a helyzet. Itt már két kórházban nincs hely a koronavírusos betegek számára, és a Melencén található fürdőt is be kellett kapcsolni a covid-rendszerbe, de itt is kevés hely maradt.

„Egy nap alatt 1.557 fertőzöttet vettünk nyilvántartásba, ami azt jelenti hogy megduplázódott a betegek száma. A helyzet igen súlyos, és ami külön probléma, hogy már több mint 750 egészségügyi dolgozó is megfertőződött” – mondta az egészségügyi titkár.

[democracy id=”25″]

Gojković arra kérte a polgárokat, hogy tartsák be a hatályos rendelkezéseket, mert az egészségügyi rendszer rendkívül túlterhelt, a vajdasági kórházak pedig gyakorlatilag megteltek.

Illusztráció (Fotó: archív)