Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában kedden azt mondta, hogy a vírussal meg kell barátkoznunk, együtt kell élnünk vele, és hozzátette, mindenkinek egyre több ismerőse vagy hozzátartozója fertőződik meg – erről a Pannon RTV írt.

Pásztor véleménye szerint a kedden életbe lépő korlátozások nem lehetetlenítik el a polgárok életét: „Itt olyan gyökeres változások az elkövetkező két-három hétben egészen biztosan nem fognak lenni. Az is egészen biztos, hogy nagyon kevés, kicsi azoknak a száma, akik abban gondolkodnak, hogy esetleg majd januárban síelni fognak menni. Azt gondolom, hogy ezzel többé-kevésbé mindenki megbékélt, hogy ez most nem realitás”- mondta többek között a VMSZ elnöke, aki szerint a kormány keresi az optimális korlátozásokat.

Arról is szót ejtett, hogy az idei karácsony eltér majd az eddig megszokottaktól, ő legalábbis ezen a véleményen van: „Ha a járvány oldaláról nézzük, akkor más lesz, mint az előző évek karácsonyai. Azt szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó. Talán egy kicsit közelebb kerülünk saját magunkhoz és a szeretteinkhez. Talán a rohanás kicsit visszább vesz a tempóból. Karácsony meg olyan lesz, amelyet a körülmények lehetővé tesznek, meg amelyet mi magunknak megteremtünk. Mivel elsősorban magunkban teremtjük ezt meg”- mondta Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a vajdasági úthálózat fejlesztéséről is beszélt, kiemelve, hogy az útkarbantartással foglalkozó bizottságnak VMSZ-es tagja is lesz, és a Szerb Haladó Párttal kötött megállapodásnak köszönhetően számos vajdasági utat és úthálózatot fejlesztenek majd.

Pásztor István (Fotó: Pannon RTV)