Ana Brnabić miniszterelnök kijelentette, hogy az általános iskolák felsős tanulói és a középiskolások áttérnek a távoktatásra, az óvodákat pedig becsukják, amennyiben a válságstáb egészségügyi tagjai holnap ilyen javaslattal állnak elő.

A kormányfő kiemelte, hallgatni fognak a válságstábban dolgozó szakemberek véleményére és javaslataira, melyeket a holnapi  ülésen ismertetnek, melynek napirendjén az iskolák és iskoláskor előtti intézmények működése szerepel.

– A szakemberek egyik javaslata az volt, hogy fontoljuk meg, hogy a felsősök és a középiskolások térjenek át a távoktatásra. Ha erről holnap döntés születik, akkor rövid időn belül átállhatunk, hiszen erre műszakilag felkészültünk. A legfiatalabb diákokat illetően viszont továbbra is azt gondolom, hogy ők az iskolákban vannak a legnagyobb biztonságban, de ha a szakemberek másféle javaslattal állnak elő, nem jelent számunkra problémát, hogy elfogadjuk – szögezte le Brnabić.

Hozzátette, amennyiben a válságstáb azt javasolja, hogy az óvodákat zárják be, akkor ezt is megteszik.

A kormányfő a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Szerbia igyekszik még az idén biztosítani koronavírus elleni vakcinát, de ez, mint mondta, „nemcsak rajtunk múlik”.

Brnabić: Igyekszünk decemberre vakcinát biztosítani, de nemcsak rajtunk múlik

Ana Brnabić  (Fotó: Archív)