Jelenleg a Szabadkai Közkórházban 92 koronavírusos beteget kezelnek, közülük nyolc beteget az intenzív osztályon, hatot pedig intubáltak – közölte a Vajdasági Rádió és Televízióval Slobodan Puškar, a szabadkai közkórház igazgatója, aki a város járványügyi helyzetét rendkívüliként értékelte.

Elmondta, napi szinten mintegy 50 személy jelentkezik a Covid-rendelőben és naponta ebből mintegy tíz személyt vesznek fel korházi kezelésre.

„Ezek a számadatok nagyok a közkórház szempontjából és jó mutatója a városban uralkodó járványügyi helyzet komolyságának. A vírus nem kímél egyetlen korosztályt sem. A megelőző intézkedéseknek mindenkire vonatkozniuk kell és ahhoz mindenkinek tartania kell magát – magyarázta a kórház igazgatója és hozzátette, nem kellene az egészségügyi rendszer határait tesztelni, mert az előírások betartása nélkül egyedül nem bírnak el ennyi beteggel.

Szombaton a kórházi közlemény alapján 85 koronavírusos személyt ápoltak és nyolc személy szorult intenzív kezelésre. A kórház kapacitása igen megterhelt, hozzátette, igen fontos, hogy a polgárok megtegyenek minden tőlük telhetőt, hogy ne terjedjen a járvány.

A Szabadkai Közkórházba naponta mintegy tíz koronavírusos személyt vesznek fel (Fotó: Archívum)