A Köztársasági Válságtörzs a koronavírusjárvány terjedésének megfékezése miatt azt javasolja a szerb kormánynak, hogy minden üzlet, kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat, csak 17 óráig legyen nyitva. Ezt Srđa Janković, a válságtörzs tagja nyilatkozta szombaton a Szerbiai Rádió és Televízió reggeli műsorában.

Janković szerint nagyon valószínű, hogy az általuk tett ajánlásokat a szerb kormány változtatás nélkül fogadja majd el., és hozzátette, a rendelkezéseknek minél előbb életbe kellene lépniük, mert itt már nem napokról, hanem órákról van szó.

Mint ismeretes, a köztársasági válságstáb péntek reggel rendkívüli ülést tartott a romló járványhelyzet miatt. Ana Brnabić kormányfő délelőtt még azt mondta, hogy a válságstáb a 15 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján ismerteti az újabb intézkedéseket. Ezt a sajtótájékoztatót azonban lemondták és azt ígérték, közleményben tájékoztatják majd a nyilvánosságot, de utána Predrag Kon közölte, hogy erre valószínűleg csak szombaton kerül majd sor.

[democracy id=”25″]