Marinika Tepić, a Szabdaság és Igazság Pártjának alelnöke kedden kijelentette, hogy a szerb költségvetésből július hónapban 313 millió dinárt fizettek ki az Asseco nevű cégnek, melynek egyik igazgatója Igor Brnabić, a kormányfő testvére, majd ugyenez a cég később még 692 milliót kapott – írja a Nova S portál.

Sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus azzal vádolta meg a hatalmi elitet, hogy míg javában tombolt a koronavírus, ők a költségvetésből a barátaik, rokonaik és párttársaik zsebét tömték.

„Azért jöttem ma ide, hogy értesítsem a közvéleményt, hogy hol van a polgárok, az orvosok, a nyugdíjasok, vállalkozók pénze. Amíg másra nem jut, addig Siniša Mali 313 milliót fizet ki gyerekkori osztálytársa, Ana Brnabić testvérének. Ezek után a munkaügyi minisztérium is adott 692 milliót a cégnek“ – mondta Tepić, aki több gyanús közbeszerzésre is felhívta a figyelmet, és több dokumentumot is bemutatott.

„A Nimes nevű cég is meglehetősen sok pénzt kapott az államtól. Érdekes módon ennek egyik igazgatója pedig Darija Kisić Tepavčević újonnan kinevezett munkaügyi miniszter testvére. Ők a Telekomtól kaptak 53 milliót, de van itt egy 200 milliós szerződés is, amelyet a Köztársasági Nyugdíj- és Egészségbiztosítási Alap (PIO) nevében Relja Oganjanović, az államelnök fiának egyik legjobb barátja írt alá ez év júniusában. Ők a Telekomnak fizettek 200 millió dinárt” – mondta többek között Tepić, aki szerint a hatalmi elitnek sokkal fontosabb megtölteni barátaik, rokonaik zsebeit, mint az, hogy mi történik Szerbia polgáraival.

Tepić felhívta Zagorka Dolovacot, Szerbia legfőbb ügyészét, vizsgálja ki ezeket az ügyeket.

 Marinika Tepić a sajtótájékoztatón (Fotó: Nova.S)