Néhány nappal azután, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség aláírta a koalíciós szerződést a Szerb Haladó Párttal, Pásztor István, a VMSZ elnöke a Pannon Televízió Közügyek című műsorában megnevezte azt a hét személyt, akik az államtitkári posztok várományosai.

A korábbi három államtitkár marad a helyén, vagyis Juhász Attila a mezőgazdasági, Vicsek Annamária az oktatási, valamint Vickó Ferenc az egészségügyi minisztériumban kap majd újbóli megbízatást.

A VMSZ négy új államtitkára a következő személyek lesznek:

Lálity Urbán Emese (építésügyi államtitkár);

Nyilas Mihály (igazságügyi államtitkár);

Jaksa Róbert (környezetvédelmi államtitkár);

Kerekes József (pénzügyi államtitkár).

Pásztor István a menekülthelyzetről is beszélt a Közügyekben:

„Az az igazság, hogy az, aki reálisan látja a világot, annak világos, hogy nem tudjuk magunkat elzárni azok elől a folyamatok elől, amelyek sújtják ezt a térséget. Nem tudjuk azt elérni, hogy a szerbiai mindennapoknak a része ne legyen a migránsválság. De azt el tudjuk érni, hogy az embereknek a biztonsága legyen az elsődleges. Azt kértem a köztársasági elnöktől, hogy tegyen meg a rendőrség mindent annak érdekében, hogy a közbiztonság szintje emelkedjen. Azt kértem tőle, hogy ha minden nap nem is, de nagyon gyakran legyenek jelen a rendőrségnek, a csendőrségnek az alakulatai, emberei, és szállítsák el, tehermentesítsék a térséget attól a nyomástól, aminek az emberek ki vannak téve.”

Pásztor István, a VMSZ elnöke (Fotó: Pannon RTV)