„Topolyán, a fedett medence mellett 4.200 fő befogadására alkalmas stadion épül, amelynek keretében várhatóan egy szállodát is felhúznak. A befektető a topolyai sportklub, a kivitelezést a magyar kormány pénzeli. Mindezek fontos befektetések közösségünk számára” – jelentette ki Szatmári András, Topolya polgármestere a Dnevniknek nyilatkozva.

A stadion a TSC fociakadémiájának közelében épül, amelybe a magyar kormány mintegy 9.5 millió eurót fektetett. A polgármester szerint ez a befektetés nemcsak a sport miatt nagy jelentőségű, hanem a gazdaságra és a közösségre gyakorolt pozitív hatása miatt is.

Szatmári elmondta: Szerbia és Magyarország együttműködésének keretén belül Topolya pályázott a Bethlen Gábor Alapítványnál annak érdekében, hogy támogassa annak az épületnek a rekonstrukcióját, amelyet a városközpontban eredetileg szállodának szántak, de most szeretnék, hogy ide költözzön a községi igazgatás. „Amennyiben jóváhagyják számunkra a támogatást, akkor ez ismét olyan projektum lesz, melyet a magyar kormány pénzel” – tette hozzá.

A polgármester arról is beszélt, hogy Topolyán egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem regisztráltak és megköszönte polgártársainak, hogy betartják a megelőző intézkedéseket.