Aleksandar Vučić szerb elnök szerdán kijelentette, hogy a fertőzöttek és a halálesetek számát tekintve a mai nap a legnehezebb a koronavírus-járvány kitörése óta – írja a Blic.

Vučić ma a megbékélés napja alkalmából adott át kitüntetéseket a koronavírus ellen küzdő orvosoknak és több olyan személynek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a járvány elleni küzdelemben.

„Ma hivatalosan is a legnehezebb napnak nézünk elébe, ami a járványt illeti, de az adatokat áttekintve láthatjuk, hogy minden mutatóban Európa öt legjobban védekező országa között vagyunk. Tudom, hogy önöknek nem könnyű egy olyan országban ahol kevés megbecsülés övezi a munkájukat, és ahol, ha azt mondjuk „bezárjuk”, mindenki ellene van, de ha azt mondjuk „nem zárjuk be” nekünk ugranak, hogy miért nem. Büszke vagyok arra, hogy önök a legjobb döntéseket hozták, amelyek mindig a polgárok érdekeit szolgálták” – mondta többek között a szerb elnök.

A kitüntetettek között van Dr. Predrag Kon, dr. Branislav Tiodorović, dr. Goran Stevanović és dr. Srđa Janković, akik a köztársasági válságstáb tagjai, illetve dr. Branimir Nestorović, aki korábban volt a stáb tagja.

Aleksandar Vučić (Fotó: archív)