Eddig még senki szájából el nem hangzó ötlettel rukkolt elő a belgrádi főpolgármester a koronavírus terjedésének visszaszorítására: Zoran Radojičić a Szerbiai Rádió és Televíziónak, vagyis a köztévének adott interjújában arról beszélt, hogy a belgrádi válságtörzsnek egy igen érdekes ajánlata volt a vírus terjedésének megakadályozására.

Amellett hogy megemlítette, az új rendelkezés, amely értelmében szabadtéren és zárt térben is csak öt ember gyülekezhet egy-egy rendezvényen, igen hatásos lehet, azt is elmondta, hogy a válságtörzs egyik ajánlata az, hogy a szórakozóhelyeken és az éttermekben halkabb legyen a zene.

Ez a bejelentés az újságírót is meglepte, s mindjárt rá is kérdezett, hogyan segíti majd ez az intézkedés a vírus terjedésének megakadályozását, amire a belgrádi főpolgármester a következőket felelte:

„Ez érdekes. Dr. Predrag Kon beszélt nemrég erről. Ha halkabb a zene, akkor az embereknek nem kell hangosan beszélniük, és így a vírus is kevésbé terjesztik majd. Én már korábban is szorgalmaztam, hogy ez nem egy lényegtelen dolog” – mondta Radojičić.

A főpolgármester ötlete nem nyerte el a Szabadság és Igazságosság Párt (SSP) tetszését, amely felszólította Radojičićet, hogy nyújtsa be lemondását, mivel ahelyett, hogy bezáratta volna a fővárosban a szórakozóhelyeket, ő azt ajánlotta, hogy azok inkább halkítsák le a zenét.

„Nincs hozzá merszük, hogy bezárják a szórakozóhelyeket, amelyeket a gazdasági bűnszövetkezetei partnereik üzemeltetik, közben kigúnyolják a lakosságot az ilyen bugyuta ötletekkel. Még nagyobb szégyen, hogy a polgármester, aki orvos, ily módon játszik az emberekkel és az életeikkel. Az egész világ nevetni fog rajtunk, ha meghallják, hogy Szerbiában a koronavírus elleni küzdelem egyik eleme az, hogy az éjszakai klubokban le kell halkítani a zenét” – olvasható a SSP közleményében.