Predrag Kon epidemiológus, a köztársasági válságstáb tagja közösségi oldalán arra kérte a szerbiai pogárokat, hogy a következő hétvégén maradjanak otthon, így csökkentve a megfertőződés kockázatát – írja a 021.rs.

A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy elkezdték nyilvántatrtásba venni azokat a koronavírus-fertőzötteket, akik az elmúlt hétvégén fertőződtek meg.

„Most kezdik regisztrálni azokat a fertőzötteket, akik a múlt pénteken, illetve szombaton fertőződtek meg, ne kockáztassanak, kerüljék a tömeget és a különböző rendezvényeket, főleg azokat, ahol hangos a zene és énekelnek is. Őrizzék meg egészségüket, ne legyenek kockázatos találkozások. Szükség van önökre, főleg a hozzátartozóiknak fontosak. A coviddal nem lehet viccelni“ – írta többek között Facebook profilján Kon, aki ismételten felhívta a figyelmet a maszkviselésre.

https://www.facebook.com/predrag.kon/posts/2065188120281747

Szerbiában szerdán rekordott döntött az újonnan fertőzöttek száma, 2.412 személyrőlről derült ki, hogy koronavírusos, és a hivatalos adatok alapján hatan vesztették életüket.

Szerbia: Kétezer felett az új fertőzöttek száma

A legtöbb fertőzöttet továbbra is Belgrádban jegyzik, a szerdai adatok szerint egy nap alatt több mint ezer újonnan fertőzött személyt regisztráltak a szerb fővárosban.

Predrag Kon (Fotó: 021.rs)