Sikeres jövő előtt áll a vajdasági birkózás! – írta Facebook bejegyzésében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, aki két képet is közzétett, s közölte, hogy nyolc klub mintegy ötven vezetőjével jutottak erre a megállapításra szombat délelőtt Magyarkanizsán, ahol megtekintették az épülő Akadémia munkálatait.

– Találkozónk legfontosabb célja annak a vajdasági birkózó „piramisnak” a kialakítása volt, amely csúcsán az Akadémia fog állni. Az akadémiai rendszer bevezetésével megteremtjük annak a lehetőségét, hogy már ebben az évtizedben korosztályos bajnokokat neveljünk gyermekeinkből, a későbbiekben pedig Európa- és világbajnokokat, olimpikonokat szeretnénk adni a legrégebbi küzdősportban – írta bejegyzésében Pásztor István.

Úgy tűnik, Pásztor Istvánra és a birkózóklub vezetőire nem vonatkozik az a szabály, hogy harminc főnél többen nem gyülekezhetnek, s a védőtávolságot sem tartották be – legalábbis ez derül ki a fényképből, amelyen jól látszik, hogy a mintegy negyven emberből senki sem visel maszkot.

Vásár nem, hurka- és kolbászfesztivál igen?

Ez ezért is furcsa, mert Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert, aki szintén ott van a fényképen, éppen pénteken osztotta meg a következő szöveget:

A Szerb Köztársaság Kormánya és a válságtörzs rendelkezései alapján kérem a polgárokat, hogy továbbra is fokozott figyelemmel tartsák be a járványügyi előírásokat! Az eddig előírt egyszerű szabályok betartásával jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy valaki elkapja a fertőzést. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Az általa megosztott linken a következő szöveg szerepel:

– Kötelező a 1,5 méteres védőtávolság!

– A gyülekezés zárt és nyílt térben egyaránt 30 főben maximalizált. Zárt légtérben 1 fő/4 négyzetméter engedélyezett.

https://www.facebook.com/fejsztamerrobert/posts/1224915767881021

Pásztor István és Fejsztámer Róbert a birkózóklubok vezetőivel (Fotó: Pásztor István facebook)