Továbbra sincsenek hivatalos információk arról, hogy Szerbiában területi elosztásban hogyan alakul a koronavírus-fertőzöttek száma, annak ellenére, hogy korábban ezt Darija Kisić Tepavčević, a köztársasági válságstáb tagja megígérte – írja a 021.rs.

A Dr. Milan Jovanović Batut közegészségügyi Intézet egészen június 10-ig napi szinten tette közzé, hogy Szerbia községeiben és városaiban hány fertőzött található, ezek után viszont ezeket az adatokat nem tették nyilvánossá, így a sajtó, illetve a polgárok csak találgathatnak a témával kapcsolatban.

Darija Kisić Tepavčević, a válságstáb tagja október 23-án újságírói kérdésre elmondta, hogy „rövidesen ismét közzé teszik majd” ezeket az adatokat, de ez az elmúlt egy hét alatt sem történt meg.

Szerbiában egyébként továbbra is meredeken emelkedik az újonnan fertőzöttek száma. Csütörtökön 1.384 vírushordozót azonoítottak, kórházi kezelésre pedig már több mint ezer személy szorul.

Szerbia: Tegnap óta hat emberéletet követelt a járvány

A covid19.rs oldalon a kormány minden nap 15 órakor teszi közzé a járvánnyal kapcsolatos friss adatokat, de hogy városonként, illetve községenként hány fertőzött személy van, azt továbbra sem tudni.

Illusztráció (Fotó: archív)