Ma délelőtt Újvidéken megalakult a tartományi kormány, amelyet a várakozásoknak megfelelően továbbra is Igor Mirović, a Szerb Haladó Párt magas rangú funkcionáriusa vezet – írja a 021.rs.

Az új kormányban a 12 titkárság közül 9-et a Szerb Haladó Párt, egyet-egyet pedig a Szocialisták Mozgalma, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség irányít.

Az új tartományi kabinet alelnökei a következők: Zoran Gojković (SNS) egészségügyi titkár, Vladimir Galić (SNS) városrendezési és környezetvédelmi titkár, Szakállas Zsolt (VMSZ) oktatási titkár és Branko Ćurčić (SPS).

A kormány tagjai: Aleksandar Sofić (SNS) önkormányzati és régióközi együttműködésért felelős titkár, Dragan Milošević (SNS) művelődési és tájékoztatási titkár, Predrag Vuletić (PS) szociálpolitikai, demográfiai és nemi egyenlőségi titkár, Smiljka Jovanović (SNS) pénzügyi titkár, Ognjen Bjelić (SNS) energiaügyi, építésügyi és közlekedésügyi titkár, Zoran Milošević (SNS) felsőoktatási és tudományügyi titkár, Čedomir Božić (SNS) mezőgazdasági titkár, Nenad Ivanišević (SDPS) gazdasági és idegenforgalmi titkár, valamint Dane Basta (SNS) sport- és ifjúságügyi titkár.

Továbbra is Igor Mirović vezeti a tartományi kormányt (Fotó: archív)