Néhány hete a Szabad Magyar Szó is foglalkozott azzal a témával, amellyel egyéb szerbiai sajtótermékek is, mely szerint Ana Brnabić kormányfő költözik majd családjával abba az állami villába, amelyben Jovanka Broz mintegy 30 éven keresztül élt.

Nos, a sajtóinformációk igaznak bizonyultak, az erről szóló döntés az október 27-i Hivatalos Közlönyben meg is jelent.

Ahogyan arról írtunk, az utóbbi hónapokban a villa körül felújítási munkálatokat végeztek, de arról, hogy a megközelítőleg 4 millió eurót érő épületet milyen célból tatarozzák, hivatalos informácó nem jelent meg.

Az eredeti tervek szerint a felújítás után a 750 négyzetméteres villát az állam bérbe adta volna valemely külföldi országnak, amely nagykövetségnek, vagy konzulátusnak használhatta volna, volt is rá érdeklődő, ehelyett viszont most már hivatalossá vált, hogy Ana Brnabić költözik be családjával az épületbe.

Azt hogy az állam mennyit költött a villa felújítására nem tudni, csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy az eredeti tervek szerint erre mintegy 34 millió dinárt irányoztak elő.

Egybehengzó sajtóinformációk szerint a kormányfő jelenleg Dedinjén egy 328 négyzetméteres villában lakik, ezt cseréli most fel Jovanka Broz volt lakhelyére.

Ide költözik majd a kormányfő(Fotó: Vesna Lalić/Nova.rs)