Csütörtökön az operatív törzs  tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes bejelentette a maszkviselési szabályok magarországi szigorítását. Hétfőtől – vagyis november 2-től – a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjesztik a kötelezettséget – írja a HVG.hu.

A maszkokat csak az étel és ital elfogyasztása alatt lehet majd levenni. A rendelkezés a sportrendezvények vendéglátó részeire is vonatkozik. A maszkokat a tömegközlekedésben, színházakban, mozikban és az egészségügyi intézményekben továbbra is ugyanúgy viselni kell.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy járvány terjedése ellenére a kormány azon van, hogy az ország működőképessége megmaradjon, és arra törekszik, hogy a mindennapokat ne bénítsa meg a vírus. Ehhez azonban be kell tartania mindenkinek a maszkviselés szabályait, illetve a köhögés, tüsszentés etikettjeit, illetve kerülni kell a zsúfolt, zárt helyeket. Hozzátette, hogy egyre több mintavételre van szükség, ezért újabb 200 mintavételi egységet nyitnak meg Magyarországon.

Illusztráció (Fotó: archív)