Pásztor István a VMSZ elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában kedden megerősítette, hogy pártja a köztársasági közigazgatásban államtitkárok szintjén kíván szerepet vállalni – írja a Pannon RTV honlapja.

A VMSZ elnöke azt mondta, szeretnék megőrizni az eddigi államtitkári tisztségeket az oktatási minisztériumban, az építésügyben, a mezőgazdaságban, illetve az egészségügyben is. Emellett olyan új területeken is gondolkodnak, mint például az energetika, a környezetvédelem, az igazságügy és a pénzügy.

Pásztor a tartományi kormányról is beszélt, szerinte annak struktúrája nem változik, a meglévő 12 titkárság megmarad az elkövetkező időszakban is.

A tartományi parlament elnöke azt is elmondta, hogy szerinte reális esély mutatkozik a jövő évi közszférában tervezett béremelésre.

„Egészen biztos, hogy reális az az elképzelés, amely a jövő évre, a 2021-es évre egy 5-6 százalékos, ha jól emlékszem 6 százalékos növekedést lát elő. Ennek a keretei elegendőek kell, hogy legyenek ahhoz, hogy a közszférában fizetésemelést, vagy fizetés-kiegészítést lehessen eszközölni.”

A VMSZ elnöke kitért a járványhelyzetre is, és kiemelte a védőoltás fontosságát.

„Az a fontos, hogy Szerbia ugyanúgy járjon el, és úgy jár el, mint az összes többi ország, hogy azokkal köt megállapodást, akiknél feltételezhető, hogy ők lesznek az elsők, akik majd piacra dobják. Akkor, amikor megjelenik a védőoltás, biztos, hogy mindannyian fel kell, hogy vegyük, annak érdekében, hogy ezt a jelenséget, amiről itt folyamatosan beszélünk, ezt gyökereiben megakadályozzuk” – mondta többek között Pásztor István, aki ismételten arra kérte az embereket, főként a veszélyeztetett csoportba tartozókat, hogy vegyék az influenza elleni védőoltást.

Pásztor István (Fotó: archív)