A paraguayi hatóságok közölték, hogy egy Szerbiából érkező konténerben hét, bomlásnak indult holttestet találtak, közölte a Reuters. Az első hírek még öt elhunytról szóltak, de a hatóságok időközben két további holttestet is találtak.

A konténer, mely három hónappal ezelőtt indult útra Szerbiából, Argentínán keresztül a hét elején érkezett a paraguayi főváros, Asunción folyami kikötőjébe.

Marcelo Saldívar ügyész közölte, hogy az elhunytak feltehetően potyautasok voltak.

– Azt feltételezzük, hogy feltörték a konténert, hogy abban ide utazzanak. Nyilvánvalóan rosszul mérték fel a távolságot és ezért nem élték túl az utazást – mondta Saldívar, miután a rendőrök az első öt holttestet megtalálták.

Az ügyész elmondta, hogy két elhunytnál voltak dokumentumok, ők marokkói állampolgárok voltak.

Saldívar elmondása szerint a konténerben, ahol a holttestek voltak, 72 órára elegendő ételt, vizet és süteményt találtak, továbbá poggyászt, és egy szellőzőnyílást.

A feltételezések szerint a potyautasok Szerbiába is már azzal a szándékkal érkeztek, hogy tovább utazzanak egy közelebbi célországba, de rosszul mérték fel a távolságot, ezért nem élték túl az utazást.

Az ügyész kiemelte, hogy az elhunytaknak már csak a csontjai és a hajuk maradt meg.

Marcelo Saldívar hozzátette, hogy a paraguayi hatóságok felveszik a kapcsolatot a szerbiai kollégákkal, hogy azonosítani tudják az elhunytakat.

Hét holttestet találtak a Szerbiából Paraguayba küldött konténerben (Fotó: Reuters / Jorge Adorno)