Ismeretlenek megrongálták az Ilonafalu bejáratánál található helységnévtáblát. Az incidensről a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége tájékoztatta szerkesztőségünket.

A párt közleményében a legerélyesebben elítéli Ilonafalu település magyar nyelvű feliratának megrongálását és követeli a rendőrségtől, valamint az ügyészségtől, hogy vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket.

– Mint ismeretes a napokban számos település tábláit rongálták meg ismeretlen tettesek, ami kísértetiesen emlékeztet a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején történt eseményekre – írja közleményében a VMDK, melyben kiemelik:

Mindezt összegezvén, számunkra ez az eseménysorozat arra utal, hogy a „demokratikus” köntös alatt a továbbiakban is olyan erők húzódnak meg, amelyek a vajdasági magyarság kirekesztésén, megfélemlítésén fáradoznak.

A VMDK számára ez elfogadhatatlan és minden jogi / politikai lépést megtesz az ilyen esetek felszámolására. A párt egyúttal arra kéri a polgárokat, hogy a továbbiakban is jelezzék, ha ilyen vagy hasonló jogsértő esetekkel találkoznak.

Felháborodott polgárok jelezték a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) felé a településtábla rongálását Ilonafalu bejáratánál