Az elmúlt huszonnégy órában egy személy vesztette életét Szerbiában a koronavírus miatt. A járvány megjelenése óta soha ennyi új fertőzöttet nem regisztráltak huszonnégy óra alatt, mint tették azt keddről szerdára: összesen 512 személynél mutatták ki a koronavírussal való fertőzést a 7425 tesztelt egyén közül. Jelenleg 27 személy van lélegeztetőgépen, a kórházban pedig 490-en tartózkodnak.

Az egyre növekvő fertőzésszám miatt csütörtökön rendkívüli ülést tart a köztársasági válságstáb. Egyébként a rendes ülést pénteken tartották volna.

Az ülés témája az egyre növekvő fertőzésszám lesz, Predrag Kon epidemiológus pedig kiemelte, a kijárási tilalom az utolsó lehetőség ebben a helyzetben is, de amennyiben a fertőzöttek száma hirtelen emelkedik, nem is kizárható.

Kon szerint a legnagyobb veszély Belgrádot fenyegeti, majd Kragujevac következik. Vajdaságban viszont valamivel jobb és stabilabb a helyzet. Ana Brnabić kormányfő kedden este azt nyilatkozta, kétóránként követik a helyzetet. Tegnap este 20 órakor 400 új fertőzöttről tudtak, a kórházakban viszont egyelőre nincs tömeg, az emberek viszont, akik segítséget kérnek, súlyosabb tünetekkel jelentkeznek. A szakemberek szerint ez a hullám még hosszabb lehet, mint az előzőek, és akár áprilisig is eltarthat.