Több mint huszonhárom kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén egy autóbuszban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező, koszovói rendszámú busz csomagjainak tételes vizsgálata mellett döntöttek a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzésen a csomagtérben több zsák paprikát találtak, azok közé rejtve pedig több mint 23 kilogramm növényi törmelékkel teli csomagot, a gyorsteszt szerint marihuánát.
A NAV munkatársai a több mint 58 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot feljelentéssel átadták a rendőrségnek – tudatta az alezredes.
A rendőrség eljárást indított az 53 éves koszovói sofőr ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának gyanúja miatt. A férfit őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását – írta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a rendőrség honlapján.

     Illusztráció, archívum