A szombat délutáni újbelgrádi lövöldözés sérültje Aleksandar Šarac, aki jól ismert a bűnüldöző szervek előtt, s akit már több ízben megpróbáltak meggyilkolni, tudatta a szerb média.

Šaracot az Ušće bevásárlóközpont parkolójának bejáratánál érték lövések, ahogyan arról mi is beszámoltunk. Ezt követően a sértettet a belgrádi sürgősségi központba szállították, egyes sajtóhírek szerint meg is halt, utóbb azonban kiderült, hogy sikeresen újraélesztették, de állapota súlyos.

Šaracot tavaly januárban a csantavéri Dér Csaba próbálta meggyilkolni, de a felbérelt támadó akkor egy másik férfival tévesztette össze célpontját, így a halálos lövések a babakocsit éppen autóba helyező rokont, Šarac sógorát érték. Dért később Magyarországon tartóztatták le, ahol hamarosan bíróság elé áll.

Šarac lehetett a célpontja annak a 2018 augusztusában elkövetett támadásnak is, amikor Vukašin Avdalović kosárlabdázó házára bombát loptak – Šarac ugyanis a sportoló melletti házban él.

Sajtóbeszámolók szerint Šarac a Pink Panter betörőbanda tagja, bűnlajstroma tekintélyes. Sajtóhírek a bűnbanda egyik legnagyobb „fogása” az volt, amikor 2016 szeptemberében egy luxusékszerboltot raboltak ki Milánóban.

Ugyancsak sajtóhírek szerint Šaracot két lövés érte, vélhetően egy Beretta márkájú lőfegyverből, amelyre hangtompítót szerelt a támadó, aki elmenekült a helyszínről, a rendőrség még mindig kutat utána.

nova.rs