A Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke többek között arról is beszélt, hogy hosszabb időre kell úgy berendezkednünk, hogy a koronavírus az életünk része.

A VMSZ elnöke kiemelte, amíg nem érkezik meg a védőoltás, és a lakosság beoltottsága nem lesz kellő arányú, addig számolnunk kell a vírussal.

– Talán megkönnyíti a vírus elleni küzdelmet az, hogy a tavaszi tapasztalatokból sokat tanultak a szakma képviselői és a döntéshozók. Szerbia megfelelően védekezik, és az intézkedések is helyénvalók, ám az embereknek be is kell tartaniuk az óvintézkedéseket.

A VMSZ elnöke az SMA1-ben szenvedő Pál Gajódi Olivér megsegítésére szervezett összefogásról is szólt néhány szót. Pásztor István kiemelte, az, ami eddig történt, jelentős  vagy teljes mértékben köthető a Vajdasági Magyar Szövetséghez, hiszen a civil szervezetek egy részében a párt emberei tevékenykednek.

Elmondta, hogy lesznek még olyan akciók, amelyek segítségével megpróbálják biztosítani a kisfiú gyógyulásához szükséges hiányzó pénzösszeget.

Ismét lehet licitálni Olivér megsegítéséért

Pásztor István, a VMSZ elnöke (Fotó: archívum)