Hétfőn Siniša Mali pénzügyminiszter vezetésével elutazott Ankarába az a szerb állami küldöttség, amelynek feladata, hogy pilóta nélküli harci repülőgépeket vásároljon Törökországtól – írja a 021.rs.

Az üzletről már korábban, Aleksandar Vučić és Recep Tayyip Erdoğan találkozóján is szó volt, most a szerb delgáció a részletekről egyeztet a török harci eszközökkel kapcsolatosan.

Hétfőn este Vučić is nyilatkozott a témát illetően.

„Számunkra igencsak érdekesek a pilóta nélküli harci repülőgépek, a jövőben több ilyet vásárolunk majd. Azt még nem tudni, sikerül-e megegyeznünk a török féllel, mindenesetre jó minőségű gépekről van szó, meg kell, hogy dícsérjem a gyártót” – mondta Vučić, akie hozzátette, hogy Szerbiának érdekében áll ezekkel a harci eszközökkel a védelmi helyzetét erősíteni.

„Mi nem fenyegetünk senkit, és nem is támadunk meg másokat, de mindig késznek kell állnunk, nehogy meglepetés érjen bennünket. Ezért lépést kell tartanunk azokkal az országokkal, akik katonailag fejlettebbek és jelentősebb anyagi eszközöket kell szánnunk ilyen célra“- mondta a Szerb elnök.

Török gyártmányú, Bayraktar típusú pilóta nélküli harci repülőgép (Fotó: 021.rs)