FRISSÍTÉS! Az amerikai elnök csütörtök éjjeli COVID-tesztje pozitív lett! A hírt az alábbi cikkünk közzététele után adta ki a Fehér Ház.

A sors hatalmas iróniája, hogy Trump csak pár órával korábban jelentette be: „Már látszik a világjárvány vége!”

Csütörtök éjjel egy elnöki csivit (tweet) lepte meg a világot, amelyben Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy közvetlen tanácsadója, Hope Hicks megbetegedett COVID-19-ben, és ezért ő meg a felesége „megkezdte a karanténfolyamatot”.

[FENTEBB FRISSÍTVE! A Fehér Ház orvosi részlege jelentkezésünk pillanatáig nem adott ki semmiféle hivatalos jelentést.]

Hope Hicks még a 2016-os kampány előttről Trump környezetében mozgott, majd a Fehér Ház kommunikációs igazgatója lett, ahol bennfentesek „érinthetetlennek” tartották. 2018. március 29-én lemondott (akkor készült a fenti fotó a „búcsúcsókról”) és a jobboldali Fox hírtévé elnökhelyettese lett.

Idén márciusban azonban visszatért a Fehér Házba mint az elnök tanácsadója. Az ő ötlete volt június elsején, az országos tiltakozások közepette, hogy Trump átsétáljon a szemközti templomhoz és feltartsa a Bibliát. Emiatt az elhíresült pillanat miatt verte szét a szövetségi lovasrendőrség könnygázzal a két épület közötti békés tüntetést.

Hicks kedden együtt repült az elnöki helikopteren és gépen Trumppal meg a legközelebbi munkatársakkal a clevelandi tévévitára, majd szerdán a minnesotai nagygyűlésre is. Mindkét esemény kapcsán közeli kapcsolatban volt az elnökkel és legszűkebb környezetével. Szerda este, a visszaúton rosszul lett, COVID-19 tesztje pozitívnak bizonyult és már az elnöki gépen elkülönítették.

Trump számos alkalommal elítélte a maszkviselést és csak egyetlenegyszer hagyta magát maszkkal fotózni, méghozzá egy kórházi látogatáson. Az elnök környezetét mindennap tesztelik, de a Fehér Ház legbelső irodáiban senki nem visel maszkot.

Trump és Hope HIcks búcsúcsókja 2018 márciusában (Fotó: ABC News)