Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a huszonhat labdarúgót, akikre számít a nemzeti csapat soron következő mérkőzéseire.  A 23 mezőnyjátékosból és három kapusból álló keretben négy olyan futballista van, aki még nem lépett pályára a válogatottban – Kecskés Ákos és Babati Benjámin mellett két moholi labdarúgó, Könyves Norbert és Szőke Adrián is bekerült a keretbe, kettőjük közül a ZTE-ben szereplő Könyves kerettag sem volt még korábban.

Könyves Norbert, a ZTE játékosa – Fotó: ZTE FC

Rossi az újonc Könyvesről elárulta, régóta figyeli a játékát, és mivel éppen azt a stílust testesíti meg, amit ő elvár, már szeptemberben is kapott volna meghívót, ha nem sérül meg a kerethirdetés előtt.

Érdekesség, hogy Magyarország október 11-én Belgrádban lép pályára Szerbia ellen, vagyis Könyves és Szőke annak az országnak a nemzeti együttese ellen küzdhet majd, amelyben született. Rajtuk kívül még egy vajdasági születésű játékos találhat Rossi keretében: ő nem más, mint a zentai Nemanja Nikolić, aki a MOL Fehérvár FC-t erősíti.

Marco Rossi kerete
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC).

Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC) Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol).

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Lugano), Kalmár Zsolt (DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg).

Csatárok: Babati Benjámin (ZTE), Könyves Norbert (ZTE FC), Nemanja Nikolić (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo), Varga Kevin (Kasimpasa).

Szőke Adrián a magyar korosztályos válogatott tagjaként (Fotó: MLSZ)