Ana Brnabić, a szerb miniszterelnök ma Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével tárgyalt az együttműködés további folytatásáról és a két ország kétoldalú kapcsolatainak a javításáról – tudósított a Vajdasági Rádió és Televízió.

A nagykövet átadta Brnabić miniszterelnöknek Orbán Viktor magyar miniszterelnök születésnapi jókívánságait, amelyben személyes és szakmai szinten sok sikert kívánt a szerb miniszterelnöknek, hangsúlyozva Szerbia és Magyarország közötti kölcsönös tiszteleten és közös munkán alapuló jó együttműködés fontosságát.

A szerb miniszterelnök elégedettségét fejezte ki a két ország közötti kiváló kapcsolatok miatt, hangsúlyozva a társadalmi élet számos területén folytatott folyamatos együttműködést, valamint a két kormány hatodik közös ülésének megszervezésének fontosságát az elkövetkező időszakban, amelyre Budapesten fog sor kerülni.

Brnabić megköszönte a segítséget, amelyet Magyarország orvosi segédeszközök formájában küldött Szerbiába. Rámutatott a két ország közötti kereskedelem folyamatos növekedésére is.

Archív felvétel 2017-ből (Fotó: Fonet)