Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter vasárnap azt mondta, hogy Aleksandar Vučić minden szerb elnöke, függetlenül attól azok a világ melyik pontján élnek, Vučićnak pedig szerb világot kell teremtenie.

– Ha lett volna bátorságunk, hogy a két előző Jugoszláviában lerajzoljuk és megmondjuk, hogy hol élünk, akkor ma nem kellene erről beszélnünk. De nem volt bátorságunk, a nagyhatalmak pedig soha sem engedték meg a szerbeknek, hogy egyesüljenek – mondta Vulin a Prva TV műsorában.

A tárcavezető kiemelte, hogy minden szerbnek közösen részt kell vennie a politikai döntéshozatalban, és hogy már elégszer kértek bocsánatot Nagy Szerbia miatt. Vulin hozzátette, hogy Németország területi egyesülése senkit sem zavart, a szerbek politikai egysége pedig egyeseknek problémát okoz.

A hadügyminiszter nem gondolja azt, hogy beleavatkozna a szomszédos országok dolgaiba, és feltette a kérdést, hogy az vajon beleavatkozásnak számít-e, amikor Montenegró azzal fenyegetőzik, hogy felszámolja a szerb pravoszláv egyházat, vagy Észak Macedónia a szerb pravoszláv egyház alapjain igyekszik saját egyházat létrehozni .

Amikor a tárcavezetőnek szegezték a kérdést, hogy nem fél-e, hogy kijelentései negatív visszhangot váltanak ki, Vulin válaszként azt kérdezte, hogy vajon melyik része nem igaz annak, amit állít.

Aleksandar Vulin kijelentéseivel azokra a boszniai és montenegrói sajtóban megjelent cikkekre reagált, amelyek szerint Aleksandar Vučić szerb világot akar teremteni.

Aleksandar Vučić államfő és Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter a szerb hadsereg tagjainak társaságában (Fotó: N1)