A Demokrata Párton (DS) belüli viszályokat kommentálva Dragan Đilas, a Szabadság és Igazság Párt (SSP) elnöke vasárnap kijelentette, hogy ő azzal a párttal fog együttműködni, melynek vezetője Zoran Lutovac.

– Szerbiában minden lehetséges, így az is, hogy egy politikai párt volt és jelenlegi tagjai eldöntik, hogy a szervezet testületi döntéseit figyelmen kívül hagyva elnökválasztást szerveznek. Ahelyett, hogy erről, mint teljes értelmetlenségről tudósítanának, és hogy az emberek ezen csak nevetnének, hozzám olyan kérdések érkeznek, hogy az SSP kivel fog együttműködni, Lutovaccal, vagy Lečićtyel. Igazán lesújtó számomra az a tény, hogy Szerbiában még a legegyértelműbb dolgok sem egyértelműek, hanem még azokat is magyarázni kell. Tehát az SPP az egyetlen Demokrata Párttal működik együtt, annak vezetői pedig Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Dejan Nikolić és Dušan Kostadinović, hiszen a DS tagsága őket hatalmazta fel – magyarázta a Nova.rs megkeresésére Dragan Đilas.

Új elnököt választott magának a Demokrata Párt tagjainak egy része

Mint arról korábban írtunk, a Demokrata Párt tagjainak egy része tegnap számos incidens kíséretében tartott tisztújító választást. Az elnöki posztra Branislav Lečić volt az egyetlen jelölt, győzelmét azonban a párt vezetősége nem ismeri el. A DS vezetői ezért egy tájékoztató levelet küldtek az államigazgatási minisztériumba, hogy elejét vegyék a választást megszervező pártfrakció hivatalos bejegyzésének.

Dragan Đilas, a Szabadság és Igazság Párt elnöke  (Fotó: N1)