Miljan M. (28), akit a gyanú szerint Újvidéken a Zsidó utcában augusztus 24-én Ivan Kontić (30) megvert, tegnap ügyvédje kíséretében megjelent a felsőfokú ügyészségen, ahová azért ment, hogy kihallgassák, és elmondja, mi történt azon az estén.

A szökésben lévő Kontićon kívül O. L. és L. V. ellen is eljárás folyik, mivel a gyanú szerint ők is részt vettek a verekedésben, illetve segítettek a fő gyanúsítottnak a bűnelkövetésben.

Fél óra elteltével azonban Miljan M. elhagyta a bíróság épületét, mivel O. L. és L. V. ügyvédje azt kérte, hogy a felsőfokú, a fellebbviteli, és a köztársasági ügyészségeket zárják ki az eljárásból. Ezt a kezdeményezést a gyanúsítottakat védő többi ügyvéd is támogatta.

Goran Karadarević, a fogdában lévő gyanúsítottak egyik ügyvédje ezt azzal magyarázta, hogy elfogultság miatt kérik az említett ügyészségek kizárását.

– Ezt a bűncselekményt először súlyos testi sértésnek minősítették, majd mindenféle külön tény és bizonyíték nélkül átminősítették gyilkossági kísérletté. A javaslatot a többi kollégám is, akikkel a két gyanúsítottat védjük, támogatták – jelentette ki Karadarević.

Miloš Paligorić ügyvéd, aki Miljan M. jogi képviseletét látja el, az épületből kilépve nem akart nyilatkozni, mert mint rámutatott, nincs mit mondania.

Ivan Kontić  és a verekedést rögzítő biztonsági kamera képkockái (Fotó: MUP, Screenshot / RAS Srbija)