Rade Panić, a Szerbiai Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének elnöke kijelentette, hogy olyan információkkal rendelkezik, miszerint a kormány október elsejétől ismét szükségállapotot vezet be – írja a Nova.rs.

Panić szerint a köztársasági válságstáb továbbra sem rendelkezik a járványhelyzet valós adataival, hanem egyszerűen csak végrehajtják a kormány utasításait.

„Már többször meggyőződhettünk arról, hogy a köztársasági válságstáb nincs a megfelelő információk birtokában. Tiodorović egy hete, Kon pedig három napja mondta, hogy a fertőzöttek számának jelentős növekedése várható. Nekünk olyan információink vannak, miszerint október elsejétől bevezethetik a szükségállapotot. A hivatalos adatok szerint most kevés a fertőzött, de ha valóban a rendkívüli állapot bevezetését tervezik, akkor ők már tudnak valamit, csak titkolják” – mondta a a Szerbiai Orvosok és Gyógyszerészek Szakszervezetének elnöke a Nova TV műsorában.

Tiodorović: A következő két hétben a fertőzöttek számának növekedése várható

Panić arról is beszélt, hogy az utóbbi időben nagy nyomás nehezedett azokra az orvosokra illetve egészségügyi személyzetre, akik aláírták azt a petíciót, amelyben a köztársasági válságstáb lemondását követelték, sokan pedig fel is mondtak emiatt.

Felmondott a doktornő, aki aláírta a válságstáb leváltását követelő petíciót

A szakszervezeti elnök véleménye szerint jövő év vége előtt nem számíthatunk a koronavírus-fertőzés elleni védőoltásra.

Rade Panić (Fotó: archív)