– Az újvidéki fiatalember elleni brutális támadás hozta napvilágra a rendőrség és a hatalom összefonódását, melynek célja a bűntett eltussolása – jelentette ki a Szabadság és Igazság Pártjának (Stranka slobode i pravde – SSP) vezetője.

Dragan Đilas tudatta: pártja azért Újvidéken tartotta szombati elnökségi ülését, hogy rámutasson: ebben a városban a közelmúltban egy borzalmas esemény történt.

Újvidék: Eszméletlenre verte áldozatát, majd mindkét karját eltörte

„Innen szeretnénk támogatásunkról biztosítani mindazokat, akik az erőszak bármilyen formájával voltak kénytelenek szembesülni szerte az országban. Ma pártunk egyik tagjának, a bori illetőségű Irena Živkovićnak, aki azért küzd, hogy Bor lakosai tiszta levegőt lélegezhessenek be, megtiltották, hogy egy demonstráción a sajtónak nyilatkozzon” – mondta Đilas.

A politikus szerint az emberek „mindenütt nyomás alatt vannak”, hogy olyan iskolák vezetőit váltották le számos helyen, amelyek dolgozói nem voltak hajlandóak részt venni a Szerb Haladó Párt melletti nagygyűléseken, illetve, hogy leváltások voltak a Novi Pazar-i kórházban és a belgrádi katonakórházban, ahol az orvosok aláírták azt a petíciót, amelyben az orvosok a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos állami intézkedéseket bírálták.

„Ez ma Szerbia. Ebben a Szerbiában ki kell mondani: tudjuk, mit kell tenni, hogy szervezetként egyértelmű elképzeléseink vannak, hogyan lehetne ebben az országban fél éven belül jobban élni. Meg kell indítani azt a folyamatot, amelynek eredményeképpen ebben az országban végre emberekként kezdhetnénk élni” – szögezte le Đilas.