„Eljött a búcsú ideje” – írja a Facebookon Vujity Tvrtko. A tévés a posztjában nem írja le, hova költözik a családjával, de valószínűsíthető, hogy az USA-ba – írja a HVG.

„Ami számomra most következik, az egy sok munkával kiharcolt nagyszerű lehetőség, amellyel élni szeretnék, s amellyel büszkévé szeretném tenni szeretett népemet/népeimet, és gyönyörű hazámat; emellett pedig meg szeretnék adni minden olyat a fiaimnak, amit egy édesapa a gyermekeinek megadhat” – írja Tvrtko a posztjában.

Egy hete utaztak el, derül ki, azt ígéri, hogy bármerre is vesse őket a sors, „megmaradok büszke horvátnak és büszke magyarnak, Magyarország büszke polgárának”.

Egyben bejelenti azt is, hogy az elmúlt időben tartott előadásaink bevételét a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül a rászorulóknak adja.

A héten az ATV Start műsorában már Tvrtko helyett Gajdos Tamás tűnt fel. A csatorna megerősítette a hírt, hogy ő veszi át a helyét a műsorban.

„Valóban, a Start nézőitől elköszönt, de az ATV-től nem, főleg az amerikai elnökválasztással kapcsolatos programjainkban számítunk rá” – mondta a Blikk kérdésére Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

Tvrtko korábban már hosszú éveket töltött el az USA-ban, tanult a Miami Egyetem kommunikációs szakán, de háromszor egy évet élt Washingtonban is, emellett keresztül-kasul bejárta az országot.

Legutóbb Túl minden határon – Búcsú a Vajdaságtól címmel tartott előadást 2020 február 22-én a magyarkanizsai Művészetek Házában Vujity Tvrtko a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szervezésében.

(Fotó: MTI)