A belgrádi Alapfokú Ügyészség meghagyása alapján, őrizetbe vették Miladin Kovačevićet, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadta a 26 éves barátnőjét, és két nappal korábban meg is fenyegette a szerb főváros központjában. A 33 éves Kovačevićet a Savski venacon található rendőrállomáson vették őrizetbe, ahol azután jelent meg, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene. Kovačević a rendőrállomás helyiségébe Ivan Gvozdenacnak, az ügyvédjének a társaságában érkezett. A gyanúsítottat negyvennyolc órán belül az Alapfokú Ügyészség hallgatja majd ki. A szerb sajtó információi szerint Kovačević megverte a barátnőjét, elvette a mobiltelefonját és a táskáját is, írja a Tanjug.

Kovačević 2009-ben Bostonban súlyos testi sérüléseket okozott évfolyamtársának, Brian Steinhauernek. Akkor a szerb kormány 900 ezer dollár kártérítést fizetett a Steinhauer családnak, az ügyet pedig az amerikaiak átadták a szerb igazságszolgáltatásnak.

Kovačević beismerte bűnösségét és a belgrádi Alapfokú Bíróság 2010 novemberében két év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, de csak két évet töltött börtönben, 2012 novemberében szabadult.

A fiatalember azóta többször is összetűzésbe került a törvénnyel, de Szerbiában elkövetett tetteit eddig pénzbüntetéssel megúszta.

Miladon Kovačević (Fotó: Kurir)