Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy hirtelen nem találta az autókulcsot. Az ilyen esetek többsége gyorsan és fájdalommentesen megoldódik, hiszen pár másodperces – ami abban a pillanatban sokkal többnek tűnik – keresgélés után előkerül a táska vagy a zseb aljából. De mi van akkor, ha kiderül, az autókulcs elveszett, és nem tudjuk kinyitni az ajtót?

A legfontosabb, ami igazából minden krízishelyzetben az első szabály, hogy nem szabad pánikba esni és meggondolatlanul cselekedni, amit később megbánhatunk, s esetleg csak tovább rontjuk az amúgy sem rózsás helyzetünket.

Ha több száz kilométerre vagyunk az otthonunktól, s ott veszítjük el a kulcsot, viszont otthon van tartalékkulcsunk, akkor két megoldás lehetséges: valakit, aki be tud menni a lakásunkba, házunkba, megkérünk, hogy küldje el gyorspostával a másik kulcsot. A másik, hogy valaki a családtagok közül tömegközlekedési eszközre ül, és amíg a többiek pihennek, addig ő hazamegy, majd visszatér a pótkulccsal. Mindkét eset jár némi idegeskedéssel és szervezéssel, de korántsem annyival, mint azok esetében, akiknek csak egy kulcsuk van az autóhoz, és azt veszítik el.

Sajnos, Szerbiában sokan úgy vesznek használt autót, hogy ahhoz csak egy kulcs jár. Ilyen esetben bizony nagy problémát okoz a kulcs elvesztése, különösen akkor fájdalmas ez, ha ez egy nyaralás vagy kirándulás során történik. Ilyenkor két lehetősége van az autó tulajdonosának: az egyik, hogy felveszi a kapcsolatot az autógyártó céggel, s igényel egy új kulcsot, a másik pedig, hogy felkeres egy olyan szakszervizt, amely autókulcsok készítésével is foglalkozik. Függetlenül attól, hogy régi típusú, távirányítós, kódolt vagy okoskulcsról van szó, arra mindenképpen fel kell készülni, hogy az igénylés és a megérkezés között egy bizonyos idő biztosan eltelik majd.

– Ahhoz, hogy elkészítsük az új kulcsot, be kell gyűjtenünk az információkat az autóról, majd pedig el kell mennünk a helyszínre, és ott elkészítjük az újat – mondta a Sat szakfolyóiratnak az egyik szerbiai cég vezetője, aki hozzátette, az autó forgalmazója sokszor azt kéri, hogy vontassák el a gépjárművet a telephelyükre, de ez sokszor lehetetlen, mert nem lehet hozzáférni az autóhoz.

Ha nincs pótkulcs, az eredeti pedig elveszett, akkor a karosszérialakatos kimegy a helyszínre, és megpróbálja kinyitni az ajtót. Erre több módszer is létezik, de ezek közé nem sorolható az, hogy valaki betöri az autó üvegét, és úgy jut be… A kulcs nélküli ajtónyitás legtöbbször már rutinmunkának számít a tapasztalt mestereknek, s miután ez megvan, a lakatos a forgalmazótól elkéri azokat az adatokat és kódokat, amelyek szükségesek egy új kulcs kidolgozásához. Ehhez legtöbb esetben elég az autó alvázszáma, ami alapján a forgalmazó közli a kért adatokat – természetesen nem teszi meg ezt ingyen. Ha ez az út nem járható, akkor szét kell szedni a zárat, és az alapján készítik el az új kulcsot, amelyet kódolni kell. Ilyen esetben a modern autóknál már számítógép segítségével lehet kihalászni a szükséges adatokat, de ez sokszor időigényes munka, s előfordul, hogy csak a kód begyűjtése másfél órába telik.

Ha valaki a szerb fővárosban veszíti el egy Fiat Punto kulcsait, annak mintegy 80–100 eurónyi plusz kiadással kell számolnia, ha viszont a cégnek el kell hagynia a fővárost, akkor útiköltséget is felszámolnak. Ha valaki eredeti kulcsot szeretne, annak az említett összeg kétszeresét kell kifizetnie, és sokkal többet kell rá várnia.

Olaszországban egy 2000 és 2010 között gyártott Fiat Punto esetében – tartománytól függően – 200–400 euróba kerül az új kulcs elkészíttetése, Horvátországban mintegy 200, Bulgáriában 75 eurót kérnek el ugyanezért, míg Görögországban 150 és 300 euró között mozog az új kulcs kidolgozásának ára.

Ha valakinek csak egy kulccsal rendelkezik, akkor a legokosabb, ha minél előbb készíttet még egyet, mert sok idegeskedéstől és ősz hajszáltól kímélheti meg saját magát és családját is. Egy autókulcs-másolás 20 eurótól kezdődik, de például az Opel Astra J esetében hetven euróba kerül.

Ha a kulcs a kocsiban maradt

Akármennyire is abszurd helyzetnek tűnik, bizony az is elő szokott fordulni, hogy valaki az autóban hagyja a kulcsot, a központi zár pedig egy idő után automatikusan bezárja az összes ajtót. A statisztika szerint az ilyen eseteket a sofőrök legtöbbje úgy oldja meg, hogy betöri a legkisebb ablaküveget, ami nemcsak azért rossz megoldás, mert ez az üveg drága, hanem mert sokat kell várni rá a megrendelés után, ugyanis nem tartozik a sűrűn cserélendő elemek közé. Az ajtónyitásban járatos személyek éppen ezért garantálják, az az autótulajdonos, aki betöri az ablaküveget, és így szerzi meg a kulcsot, semennyit nem fog spórolni ahhoz képest, ha szakembert hívott volna.

Ha kész az autókulcs, akkor következik a programozás

A szakértők speciális felszereléssel érkeznek a helyszínre, s percek alatt kinyitják az ajtót, s teszik ezt úgy, hogy nem okoznak semmilyen sérülést sem a zárszerkezetben, sem az autó üvegében. Az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt eszköz egy kis gumipárna, amit az első ajtó jobb felső részéhez, az ajtókeret és a védőgumi közé kell becsúsztatni, majd ha ez megtörtént, akkor el kell kezdeni pumpálni. Pár másodperc múlva néhány centiméteres rés keletkezik, s ezután egy drót és egy kis kézügyesség segítségével benyúlhatunk, és kinyithatjuk az autót úgy, hogy a zárgombot felhúzzuk vagy átfordítjuk.

Illusztráció (Fotó: pixabay)